Senaste uppdatering av sidan 15 nov 2014

Jesper R Nilsson Mobil: 070 - 556 54 61

Entrésida

»

Formguiden

»

Jesper

»

Hästbild

»

Resultat

»

Personal

»

Notiser

»

Hästar 2-4 år

»

Banan

»

Saluhästar

Index

»

Hästar äldre

»

Gården

»

Gästboken

 

 

Uppladdningen har börjat!

Med två veckor kvar till den stora dagen på Bodentravet har man börjat fila på de sista finslipningarna inför dessa två dagar, veterinärkoll av hästar, lättare träning på vissa hästar efter en tyngre träningsperiod och extra mycket morötter gäller sista veckorna!
Det jobbas mycket för att man i Boden skall ha två stycken V-75 dagar per år och det är ju förvisso väl men jag tycker att det är nog så viktigt att vi jobbar på att vår nya samarbetspartner Skellefteå ska ha en permanent omgång varje år, det är trots allt så att vi tränare, eller i alla fall jag räknar Skellefteå som min andra hemmabana.

Själv ser jag nu framåt med spänning då jag och min sambo har köpt en hästgård närliggande Bodentravet dit vi kommer skicka ut hästar redan nu till veckan. Jag är helt övertygad att det kan ge en kick åt vissa att få komma ut och få en lantkänsla men ända ha närhet och tillgång till Bodentravets eminenta anläggning. Ett stall på banan kommer fortfarande att finnas kvar främst för unghästar. Som sagt, hästarna flyttar in till veckan och vi själva beräknar att flytta in i månadsskiftet juni/juli.

Under V-75 dagen kommer ett par hästar att starta och en som vi hoppas ska komma med i just V-75 är Sky Rocket, en häst som verkligen har överraskat och sannerligen har varit ett lyckoköp. Hästen är uppfräschad efter den sista starten då han gick en topptid för klassen men ända var långt ifrån som bäst, nu siktar vi på att köra hästen barfota runt om samt köra med rycktussar. Han har gått kraftigt nerdövad i tidigare starter. Hur som helst gäller det att vara realist, det är helt enkelt stenhårt i V-75 och man får lägga ribban lite lägre på förhand, men att leva på hoppet och veta att chansen finns är nog pirr bara det, framför allt för ägaren som äger sin första häst och nu skall ut i V-75 på hemmaplan. Jag kallar det nybörjar tur! ;)
Väl mött vi ses på arenan!

Mvh Jesper

2013-05-31