Senaste uppdatering av sidan 20 aug 2014

Jesper R Nilsson Mobil: 070 - 556 54 61

Entrésida

»

Formguiden

»

Jesper

»

Hästbild

»

Resultat

»

Personal

»

Notiser

»

Hästar 2-4 år

»

Banan

»

Saluhästar

Index

»

Hästar äldre

»

Gården

»

Gästboken

 

 

Jesper R. Nilsson

  • Född-73
  • Familj: 
  • Adress: 

 

Jesper är Bodentravets senaste tränare och löste ut licensen vid årsskiftet 03/04. Jesper är "Bodenepöjk" och har ett långt förflutet inom travet innan han tog steget fullt ut och blev egen tränare.

Efter grundskolan blev det gymnasieutbildning i tre år med inriktning på omvårdnad. Jesper är utbildad underskötare och mentalvårdare och har även jobbat med yrket en tid innan hästarna tog över helt.

Inom travet har Jesper bl.a jobbat och skaffat sig rutin från flera håll. Sammanlagt är det sex tränare och ca: tio års erfarenhet från olika stall/tränare vilket till slut har lett till att Jesper vill prova sina egna "vingar" och ett eget träningsstall. 

  • Gunnel Fredriksson
  • Per Nordström
  • Krister Nilsson
  • Jonas Toft
  • Robert Lindström
  • Kari Vaaraniemi

Under årens lopp har Jesper även ägt och tränat några egna hästar och den framgångsrikaste Alexander R.L som sprang in drygt en halv miljon och vann några V-75 lopp innan han såldes till Holland. Alexander tog Jesper hand om som oinkörd treåring och han var lite "bångstyrig" och hade sina "hyss". Jesper fick dock fason på honom och han blev riktigt bra till slut.

Målsättningen är inte att köra in så mycket pengar det går, utan att målinriktat träna efter varje hästs förutsättningar, hålla en hög lägstanivå och göra så bra det går med varje individ. Naturligtvis spelar inkörda pengar en stor roll men att stirra sig blind på detta kan också bli en "kvarnsten" om stallet råkar ut för något bakslag, virus eller annat som kan hända inom toppidrotten.

Skor gör Jesper själv men har även hjälp av hovslagare Lennart "Spirre" Andersson. Efter morgonkaffet finns Jesper anträffbar i Heden där han kör hästarna innan han åker in till banan och eftermiddagspasset. För dagen finns 20-talet hästar i träning och några till är på "G". Det finns även några intressanta hästar i stallet som är till salu (finns på separat sida) samt några på gång ute i landet. Titta gärna in på salusidan och hör av dig om du hittar något av intresse!

2004